Friday, April 27, 2007

Kasvimaan kunnon tarkastelua

Yritin piristää itseäni käymällä tänään puutarhamyymälässä. Yllätyin, kun hinnat tuntuivat niin korkeilta, mutta valikoimaa oli runsaasti tarjolla. Ei ole oikein varaa kahteen harrastukseen. Mutta päädyin kauan kierreltyäni ostamaan kolme alppitähden Leontopodium alpinum tainta. Yritän löytää niille kasvuolosuhteiltaan sopivat paikat pahoin kulottuneesta kivikkotarhastani. Taimet ovat vielä niin alullaan, ettei niissä ole nuppujakaan. Kivikkotarhassa saattoi nähdä minimaalista kasvunalkua vanhoissa hyvälajikkeisissa alppitähdissäni, jotka näinollen toivottavasti jatkavat kasvuaan.

Jos suinkin mahdollista, aion hankkia lisää kurjenmiekkalajikkeita. Kaksi vuotta sitten istuttamani kurjenmiekat, joiden piti olla keltaisia, osoittautuivatkin shamppanjanvärisiksi, eivätkä sopineet kauneudestaan huolimatta minun tarhaani. No, ne kukkivat upeasti sen ensimmäisen kesän, mutta sen jälkeen muodostivat pelkkiä lehtiä ilman kukintoja.

Näin taimitarhassa korkeita valkokukkaisia iiriksiä, jotka sopisivat siperiankurjenmiekkojen kanssa melko lähekkäin. Tai sitten lisään kasvuolosuhteiltaan vaatimatonta siperiankurjenmiekkaa. Kurjenmiekkojen sekä kukinnot että lehdet ovat minusta kauniita.

No comments: