Sunday, December 23, 2007

Aatonaattona

Joskus jotkin asiat sujuvat yllättäen itsestään. Olen ainakin toistaiseksi päässyt eroon makean himosta, ja painokin on lähtenyt laskuun. En aio jouluksikaan varata itselleni mitään makeita herkkuja, koska niihin jää niin helposti koukkuun, enkä ole huomaavinanikaan kaikenlaisia houkutuksia kaupan hyllyillä. Omenia ja erilaisia teelaatuja pitää olla aina kotona ja tietenkin mieluista puuhaa, kuten nämä käsityöt.

Pitkästä aikaa ajattelin vähän lukeakin joulun seutumilla. Ehdin juuri saada kirjastosta tilaamani romaanin jouluksi. Ajattelin nautiskella lukuelämyksistä pienin siemauksin. Jännittäviä hetkiä olisi tiedossa.

On sittenkin vielä tehtävä tänään pieni retki kaupungille lankakauppaan täydentämään varastoja, nyt kun olen jälleen aloittanut uuden työn. Normaalisti tilaan langat postitse, mutta nyt näin joulun aikaan täytyy tehdä poikkeus. Olisikohan Hobby Pointissa vielä edullisimmat muliinilangat ? Sieltä ei vain aina tahdo löytyä kaikkia värejä. Sitä ei samalla tavalla jaksaisi vaeltaa kaupasta toiseen kuin joskus nuorempana, ja kaupunkireissusta haluaisi selvitä mahdollisimman helpolla ja nopeasti.

Tapaninpäivänä pitäisi Kasvitieteellisen puutarhan olla auki, joten ajattelin lähteä sinne kuvailemaan kukkivia kasveja ja ihastelemaan joulukukkia. Tarkoituksenani olisi hankkia sieltä samalla 20 euron hintainen vuosilippu.
Kasvihuoneissa on niin kosteaa, että kestää kauan, että kylmä kameran linssi lämpenee ja lakkaa huurtumasta. Nyt minun pitää malttaa kuvata riittävän monta otosta, joista jatkossa voi valita onnistuneimpia ja sopivimpia edelleen työstettäviksi.

No comments: