Monday, February 11, 2008

Minne viiva kuljettaa


Yritän työstää viivaa mielessäni. En saa siihen lennokkuutta enkä nopeutta ja se kulkee vain harhaan. Neulan suihkimista olen harjoitellut niin paljon, että se luonnistuu, tosin vain ainakin ristipistossa, mutta piirto on kadoksissa. Ajattelin koota pienen samplerin totutusta suorakulmioasettelusta vapaaseen muotoon. Syntyi tosi pelkistetty kuva, jossa ei ainakaan ole mitään liikaa. Mutta kuva ei ole myöskään elävä, se on lattea ja jäykkä.
Lääkkeiden vaikutus näkyy ja tuntuu, ehkä myös iän. Mutta minulla on lupa käyttää tämä luonnos samplerini runkona, ommellun pitsin. Surullista, mutta aion katsoa, lähteekö kuva yhtään elämään, kun sen pinnat täyttyvät pistoista.

Löysin ihanaa virkkaus- ja käpyilypitsilankaa Menitasta. Lanka on Manuelaa No 5, ja vaikuttaa juuri sopivan tiiviskierteiseltä tarkoitukseeni. Ai niin, täytyy varmaan laittaa teille kuva tästä ihanasta lankakerästä ! Väriskaala kaupan hyllykössä oli rauhallisen kaunis ja syvä. Tosin siitä puuttuivat alati kaipaamani sinivihreät. Lankakerien kuvaaminen, jotta saisin värikartan, unohtui. Ensi kerralla sitten.

Minun täytyy tehdä valinta psykoottisuuden tai jäykän viivan välillä. Eikä ole muuta mahdollisuutta kuin valita jäykkä viiva. Niin surullista, mutta olen silti onnellinen.

No comments: