Tuesday, February 26, 2008

Mitenkäs näitä käytetään ?

Pääsinpäs vihdoin tänään tekemään hankintoja pitkästä aikaa hyvin nukutun yön jälkeen. Aloin jo tutkiskella värjäysohjetta. Pitääköhän tämä pellavakangas pestä ennen värjäystä ? Jos sen pesee, sen pitäisi antaa sitten kuivua, koska taittelen kankaan ennen värjäystä, jotta saisin siihen erilaisia sävyjä. Viimeksi olen nuorena tyttönä värjännyt verhot solmuvärjäystekniikalla tai jollain sen tapaisella.

Mahdollisimman vähällä juoksemisella kaupoista toiseen yritin selvitä ostosmatkastani. Tutusta ja turvallisesta Teesistä löytyivät tämä sinkilänaulain ja siihen sopivia niittejä. Kumihanskat ja värit löytyivät tarjoustalosta,sekä erityisesti toivomaani violettia kangasväriä.

Kirpputorilta löysin kattilan, josta riipaistiin peräti kahdeksan euroa, vaikka yritin tinkiä hinnasta ! Olin kuvitellut saavani kattilan kirpputorilta kolmella eurolla. Ostokseni tulivat maksamaan melko paljon, joten toivottavasti niillä on käyttöä pitkäksi aikaa ja moneen tarkoitukseen.

Loppupäivä menikin lepäillessä ja tiskivuoren purkamisessa vähitellen, jotta saisin työskentelytilaa värjäyskokeiluilleni.

No comments: